Picture of Jennifer of Jennifer's Hamam
March 6, 2021

WMN Life online Magazine article about Jennifer's Hamam by Eva Zsuzsa Trembacz

Tíz napon múlt, hogy nem merült a feledés homályába egy kézműves mesterség, amely a XVII. századi Oszmán Birodalomban született. Ha egy kanadai üzletasszony fejében nem üt szöget a gondolat, hogy a törökfürdőkből ismert csodaszép, hurokszövésű törölközőket szeretne árulni,  ma már ezzel is szegényebb lenne a világunk. Jennifer Gaudet számos szövőmesternek segített a csődközelből talpra állni, így fennmarad a világnak a híres, hurokszövésű török törölközőhöz kapcsolódó ősi tudás és kulturális örökség. Jennifer története olyan fordulatokkal teli, hogy elgondolkodik az ember, milyen furfangosan szőtték a moirák a szereplők életének fonalát. Jenniferrel Trembácz Éva Zsuzsanna beszélgetett Isztambulban.

Trembácz Éva Zsuzsanna/WMN: A kézi szövést világszerte a kihalás fenyegeti; ez tapasztalható olyan, textíliáiról híres országokban, mint India, Laosz vagy Törökország. Hogyan lett a missziód, hogy megmentsd ezt a XVII. században született török kézműves mesterséget?

Jennifer Gaudet: Egy kávézót működtettem Isztambulban, és nagyon sok vendégem kérdezte, hol lehet autentikus török törölközőket venni. Nem igazán tudtam hova irányítani az érdeklődőket, de a gondolat valahogy mindig ott kavargott a fejemben. Amikor 2009-ben eladtam a kávézót, azt terveztem, hogy utazni fogok és meglátogatom a családomat Kanadában, de a kávézónkba kerámiát szállító partnerem nagyon erősködött, hogy kiváló áron van egy üres üzlethelyiség az Arasta Bazárban. Egy ideig ellenálltam, de végül sikerült meggyőznie, és akkor már tudtam, hogy hurokszövésű, szövőszéken készült, autentikus török törölközőket akarok ott árulni.See rest of article at: https://wmn.hu/wmn-life/54669-a-szovoszekek-eltuntek-mert-a-tulajdonosaik-nem-akartak-szegyenbe-kerulni---megmenteni-egy-mesterseget

ENGLISH VERSION COMING SOON

Full article available here

Latest Posts

Thinking Wholesale?

Ask Us!Becoming a wholesale client is easy & lucrative.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.